Case Study

Barbecoa, One New Change

London

REF: 8747

The Brief

Jamie Oliver and his team wanted to refresh the main seating area of this busy, vibrant venue. They called upon Craftwood to manufacture the new sprung base seating. The team wanted to retain the same overall layout and general seating style but inject some more warmth and improve comfort in the area. Another aim was to be able to re-use the shaped bespoke concrete tables in the scheme.

  • Commercial
  • London
  • Banquette Seating
  • Fluted Back
  • Plinths
  • Stitching

Interior Design

Tom Dixon’s Design Research Studio

The Solution

Craftwood assessed the current seating ergonomics and came up with a re-design that provides improved comfort whilst at the same time as keeping the same general appearance and layout which works so well in the environment. With its theatre like kitchen and stunning views of St Pauls Cathedral, it was vital that we got it right!

A warm chestnut colour was selected, and the stitch fluted seats and backs were sewn in a contrasting red thread for a subtle additional detail. The seating sits on polished gold laminated plinths which further adds to the feel, and is easy to keep clean also.

As you can see from the complicated layout, varying angles and shared backs, there were some real challenges for the joinery and upholstery shop but I am sure you will agree, they have excelled themselves here!

Results

A completely revamped seating area in an already stunning venue!

Related Case Studies

View

Ormer

Jersey

Banquette Seating
View

Swingers Crazy Golf Club

London

Banquette Seating
Bench Seating
View

Hotel Pulitzer

Amsterdam

Banquette Seating
All Case Studies